Сьогодні, 12 грудня 2013 р.,  студенти Вищого професійного училища №7 м. Вінниці та Вінницького центру професійно – технічної освіти торгівлі та харчових технологій були читачами «Живої бібліотеки». Даний захід проходив в рамках проекту «Залучення молоді до запобігання торгівлі людьми в Україні», що реалізується «Українським фондом «Благополуччя дітей» у партнерстві з MTV EXIT, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Під час спілкування «живі книжки» ділились з читачами своїм міграційним досвідом, наголошували,  що подорожувати та пізнавати світ – це цікаво і корисно, проте завжди потрібно дбати про власну безпеку.

Після перегляду фільму «Життя на продаж», в якому відтворені реальні історії українських заробітчан, була проведена вікторина з питань безпечної подорожі. Байдужих не було, всі намагались надати  вірну та повну відповідь на запитання. Переможці отримали призи, а найактивнішим учасникам були презентовані тематичні футболки. 

Відгуки «читачів»:

«Протягом заходу я отримав велику кількість інформації. Загалом мене цікавлять різноманітні ініціативи, тому я радо можу долучитись до вашого руху в якості помічника чи волонтера.»

«Отримана інформація була дуже цікава та корисна. Ми дивились фільм і щосекунди все більше і більше розуміли, як дорого може обернутись людська необачність. Дякую вам!»

Відгук «живої книжки:

«Відчуваю себе потрібною “книжкою”. Адже інформація про безпечну і корисну подорож є актуальною у наш час. Маю сподівання, що ці знання допоможуть майбутнім мандрівникам.»

 

Прес-центр

ВОПО «Джерело надії»

Поділитися