30 листопада 2013 р. учасниці Програми особистісного  розвитку «Шляхом гармонії до успіху», що проходить за сприяння Міжнародної організації з міграції Представництва в Україні та Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас», зібрались на  черговому тренінгу «Алхімія спілкування» .

Спілкування людей один з одним – надзвичайноскладний і тонкий процес і вчимося ми йому протягом усього життя, набуваючи досвіду, який часто будується на помилках ірозчаруваннях.

Оскільки, всі ми надзвичайно різні,  для  кожного існує своє поняття норми та «правильності». Тому час від часу і виникають непорозуміння між людьми  та різні  проблемні ситуації. І як вони вирішуються   залежить від того, чи вміємо ми вербалізувати свої почуття, бажання в якійсь окремо взятій ситуації, чи вміємо ми, не образивши іншого, відмовити і т.п.

Тому на даному  тренінгу ми вчились відверто та щиро висловлювати   свої почуття, говорити впевнено «Ні» у відповідь на пропозиції, що не влаштовують, протистояти маніпулюванню, конструктивно висловлювати критику, слухати і чути. Цікаво відзначити, що під час виконання  тематичних завдань-кейсів практично нікому з учасниць не вдалось змоделювати спокійну впевнену поведінку в процесі спілкування, в той час як агресивна і невпевнена –  вийшла в усіх.

Завдяки вправам,  рольовим іграм, зворотньому зв’язку більшість жінок змогли побачити себе  по – іншому, розкрити  нові грані своєї особистості.

І закінчився тренінг побажанням  всім відомого мудрого вислову: «Намагайся  відноситись  до інших так, як хотів би ти, щоб відносились до тебе».

Прес – центр

ВОПО “Джерело надії”

Поділитися