30 січня 2013 р. працівниками ВОПО «Джерело надії» був проведений останній (четвертий) тренінг з групою безробітної молоді  в рамках  проекту «Школа ефективного працевлаштування у Вінницькій області» за сприяння Агентства США з Міжнародного розвитку(USAID) та Міжнародної організації з міграції (IOM). Партнерами по виконанню проекту виступили: Вінницький обласний центр зайнятості, Ленінський, Лівобережний та Вінницький районні центри зайнятості, що забезпечили наявність учасників та приміщення для проведення заходів. Тренінг під назвою « Самозайнятість, започаткування власної справи. Реальність дій та перспектив у створенні приватного бізнесу» був спрямований на формування позитивного ставлення, мотивації до підприємницької діяльності та підвищення конкурентоздатності учасників на ринку праці.

Після невеликого мозкового штурму в групі на тему «Чому люди стають підприємцями?», була проведена дискусія у двох командах: «Переваги та недоліки підприємництва», під час якої всі  намагались дотримуватись прийомів ефективного спілкування: висловлювали свої думки та аргументи з повагою до іншої сторони. Оскільки запорукою успішного бізнесу є вдала бізнес – ідея, було  розглянуто   джерела бізнес – ідей і проведено обговорювання в групі, що є найважливішим при виборі ідей. Учасники ознайомилисьз пірамідою потреб Маслоу, принципами маркетингу,дізнались про тонкощі і важливість маркетингових досліджень. А  після цього  розпочалась активна робота в трьох командах по генеруванню бізнес – ідей, їх аналізу і вибору кращої: менш складної, менш ризикованої, найбільш привабливої і прибуткової. Після цього кожна команда презентувала вибрану ідею. Хочеться відзначити, що презентовані ідеї були дуже цікавими.  Це говорить про великий творчий потенціал учасників, про їх бажання реалізувати себе, про їх впевненість у власних силах.

І завершувався  тренінговий день бізнес – грою « Виготовлення капелюшків».  Були сформовані три команди-конкуренти. В грі були і банківські кредити, і закупівля сировини, і виготовлення капелюшків та їх продаж  монополісту Саллі, і податкова інспекція.  Успіх діяльності кожної команди залежав від вмілого планування, розробки стратегії і тактики бізнесу, від згуртованої та злагодженої роботи колективу, від вміння розподіляти обов’язки між членами групи, від   стресостійкості і наявності лідера, який міг би взяти відповідальність і керівництво  на себе.  Всі три команди демонстрували  відмінну від інших стратегію та тактику,  і тому завершили місяць з різними результатами.  Гра пройшла із сильним емоційним накалом, азартом і хвилюванням . Учасники, висловлюючи свої враження, наголосили на тому, що під час гри отримали багато корисної інформації для роздумів, зробили необхідні висновки, як ефективніше управляти та господарювати, і,  в подальшому будуть ще не раз повертатись до цього досвіду.

Відео сюжет за посиланням:  http://www.youtube.com/watch?v=oBtcRVgNdMs&feature=youtube_gdata

 

Прес центр

ВОПО “Джерело надії”

Поділитися