Одним з найбільш серйозних, важливих та об’ємних блоків тренінгів, що проходять в рамках „Школи особистісного розвитку підлітків “Вперед і вгору!”, став блок “Твоє життя – твій вибір”. Він був спрямований на формування активного усвідомлення присутніми широкого кола своїх можливостей та їх реалізації; розуміння взаємозв’язку між можливостями та здібностями; уміння визначати власні духовні цінності та їх вплив на життя.Основною стала вправа “Як розпорядитися своїм життям”, яка найбільше справила враження на учасників і примусила багатьох з них замислитися над важливими речами в своєму житті.

За допомогою вправи “Приміряння ролей” підлітки вчились, в залежності від обставин, оптимально реагувати на ситуацію; відстоювати свою точку зору, не порушуючи моральних прав іншої людини.. Під час гри кожен „приміряв” на себе три ролі: агресивної, невпевненої та впевненої людини в одній із запропонованих ситуацій. Мета цієї вправи –навчитися контролювати свої ємоції.

   Між психологічними вправами проводилися рухливі ігри, як наприклад “Броунівський рух”. Ця гра особливо сподобалась всім учасникам тренінгу і вони висловили бажання в подальшому застосовувати більше рухливих ігор та вправ.

 Тепла та привітна атмосфера в групі дала змогу дітям підіймати досить особисті питання, такі, як стосунки між дітьми та батьками, а також між дітьми та вчителями. Цій темі був присвячений цілий блок тренінгової  програми.

Також підлітки пройшли тест особистісних якостей, який допомагає краще пізнати себе, свої сильні та слабкі сторони.

Великий інтерес у дітей викликала вправа на перевірку екстрасенсорних здібностей. В цій вправі взяли участь абсолютно всі члени групи, а деякі навіть кілька разів.

З кожною новою зустріччю відчувається помітний прогрес у психологічному розвитку дітей та позитивні зміни в їхньому ставленні до життя.

Прес центр

ВОПО “Джерело надії”

Поділитися