6-7 серпня 2011 у м. Вінниці в рамкахпроекту МБФ «Карітас України» «Розвиток в Україні мережі консультативних центрів з попередження торгівлі людьми та наданню допомоги постраждалим» відбувся тренінг для жіночої групи «Гармонізація особистості – шлях до успішного та здорового життя”.

Даний захід відбувся за сприяння Міжнародної організації з

міграції та Віницького міжрегіонального центру соціальної адаптаціїї звільнених військовослужбовців.

Мета тренінгу: всебічна гармонізація особистості.

Для досягнення цієї мети були поставлені наступні завдання:

-Пізнання учасниками свого «Я-образу», « примирення» з ним для попередження та ліквідації внутрішніх конфліктів,

– Корекція небажаних шаблонів поведінки,

-Формування позитивного настрою на подальші зміни у власному житті.

IMG_5809


Даний тренінг був логічним продовженням попередніх жіночих тренінгів по розкриттю власних можливостей, збільшенню внутрішнього потенціалу, підвищенню творчих здібностей та дослідженню особистих сильних сторін.
 Слід відзначити, щогрупаприйшла на тренінг з позитивним настроєм і з великим бажаннямзмінити якість свого життя на краще, отримати нові знання, що допоможуть у цьому. Про це вони проговорилив своїх очікуваннях щодо тренінгу.Знайомство учасників пройшло дуже жваво, зацікавлено і в теплій, дружній атмосфері. Після кількох вправ на зняття напруги та створенняробочої атмосферигрупа була готова до серйозної роботи.

Тренінг включав в себе три основні модулі: «Мої взаємовідносини із навколишнім світом», «Пізнання «Я-Образу» – шлях до гармонізації», «Формування позитивного настрою на подальше життя». Під час тренінгу виконувались різні вправи, дослідження, відбувалось тестування учасників та аналіз різних життєвих ситуацій..

IMG_5862
Наприкінці заходу під час обміну враженнями про тренінгвсі учасники висловилидумку, що цедуже корисно для них ідаєхороший результат для підвищення якості власного життя і вони готові надалі бути учасниками в наступних тренінгах. Кожний прописав найбільш бажані і цікаві для нього теми.

При аналізіанонімних анкет виявилось, що на питання «Чи кориснудля себе інформацію ви отримали?», всі учасники одностайно відповіли «Так». На питання «Чи скористаєтесь отриманою інформацією?» теж всі учасники відповіли «Так». Найбільше вразили і запам’ятались учасникам наступні вправи та завдання: вправа з тілесно –орієнтованої терапії « Я і соціум», психо- малюноксвого образу: «Я-реальне, Я –ідеальне, Я –очима інших», який дав дуже багато аналітичного матеріалу для кожного учасника. Сподобалось також завдання в парах: зігратирольові ситуації з перебільшеною власною типовою поведінкою, якої хотілось би позбутись. Багато учасників висловило думку, що завдяки вправі «4 квадрати» вдалось дійсно «примиритись» зі своїм «Я-Образом», зовсім по-іншому подивитись на себе і побачити, що, насправді, власний образ – цікавий та багатогранний.

IMG_5913

Даний захід нікогоз учасників не залишив байдужим і змусив замислитись про особисте життята викликав бажання починати або вже продовжувати роботу над собою з метою позитивних змін.

Психолог ВОПО “Джерело надії”

Вікторія Засімова

Поділитися