Чергове засідання “Екологічного інтеграційного клубу” сьогодні було присвячене питанням забруднення води, про що учасникам клубу розповіли Волонтер Корпусу Миру США в Україні Dré Keith Ware та Nastya Orlova.
Колиска усього живого – вода. Найбільша кількість води на землі міститься в океанах. Кожен, хто мріє відпочити на океанському узбережжі, уявляє його собі чистим і прекрасним. Однак чи так це насправді? Сьогодні учені спостерігають у Тихому океані плавучий острів з пластикового сміття вдвічі більший за американський штат Техас. Величезна кількість морських тварин і птахів гине, споживаючи сміття, схоже на їжу. Ланцюжок споживання й отруєння пластиковим сміттям замикається на людині.
Звідки ж береться сміття у водах Всесвітнього океану? Основний чинник забруднення – сміття із пляжів, на другому місці – сміття, яке залишають плавучі засоби пересування людини.
Сьогодні члени “Екологічного інтеграційного клубу” з Tatyana Konarska на розвивальному занятті вчилися виготовляти екологічну листівку, а під керівництвом Андре Веєра створили власний маленький чистий “пляж в склянці”.

Поділитися